Кількість
|
Вартість
|
||
|
Симптоми дефіциту марганцю – поява хлоротичних плям на листках, жилки при цьому залишаються зеленими. Слабкий розвиток кореневої системи. Найчастіше дефіцит марганцю виявляється на карбонатних, торф'янистих та інших грунтах з високим вмістом органічної речовини.
Чутливі культури до дефіциту марганцю – цукровий буряк, овес, картопля, яблуня, черешня, малина.
Склад: Mn – 10%.
Добрива на основі комплексів LPCA і LSA мають наступні переваги:
- Висококонцентрований набір мікроелементів (внесення невеликої кількості дозволяє компенсувати їх нестачу рослин);
- Зниження напруги на поверхні листа (ефект прилипача);
- Низька кислотність - рН=3,3 і отже краща сумісність з ЗЗР. Володіє підкислюючою ефектом, що дозволяє знизити рН живильного розчину при використанні води з лужною реакцією;
- Не містить Na, Cl і важких металів, що дозволяє уникнути ризику появи опіків і сольового нальоту на листках;
- Знижений ризик фітотоксичності (натуральний хелатуючий агент - лігнін);
- Стійкість у широкому діапазоні рН (від 3 до 12) і до фотохімічним реакцій;
Застосування:
Позакореневе підживлення:
Овочі відкритого ґрунту – 0,5 – 1,0 кг/га
Цукрові буряки, картопля, кукурудза – 0,5 – 1 кг/га
Плодово-ягідні – 180-200гр/л води
Виноград - 100 - 150 г/100 л води
Троянди, гвоздика 50 - 200 г/100 л води
Застосовувати кожні 10 - 20 днів до зникнення симптомів дефіциту.
Увага: Груші, абрикоси – не обробляти після того, як плід зросте наполовину!