Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сульфат амонію (або сірчанокислий амоній) – це дуже поширене мінеральне добриво, яке зазвичай застосовують навесні. Міститься в ньому азот дає потужний імпульс для швидкого зростання рослин, а сірка покращує якість плодів, сприяє їх тривалому зберіганню.
У сульфате амонію міститься крім 21% азоту ще й 24% сірки. Недолік азоту відразу стає помітним за зовнішнім виглядом рослин – зелень блідне, листочки втрачають забарвлення і поступово гинуть. Але мало хто знає, що порушити азотний обмін здатний недолік саме сірки. Вона входить до складу білків, рослинних олій, вітамінів, без неї неможливими стають окислювально-відновні процеси і білкові обміни, що постійно відбуваються в рослинах. При нестачі сірки ріст рослин сповільнюється, стебла стоншуються і подовжуються, листя бліднуть, втрачається якість плодів. Недостаток серы в почве способствует накоплению азота в нитратной форме.
Нормы внесения:
· в овощеводстве (в физическом весе): капуста белокочанная – 60 г/м2, капуста цветная – 45 г/м2, капуста брокколи – 45 г/м2, капуста краснокочанная – 75 г/м2, капуста брюссельская – 60 г/м2, капуста кольраби – 40 г/м2, редис – 30 г/м2, редька – 35 г/м2, репа – 25 г/м2, щавель – 40 г/м2; морковь – 30-40 г/м2, петрушка – 30-40 г/м2, тыква и кабачки – 30-40 г/м2, томаты (помидоры) – 30-45 г/м2, другие овощные культуры – 30-50 г/м2;
· у плодівництві (у фізичній вазі): агрус і малина – 50-60 г/м2, інші плодові і ягідні культури – 40-50 г/м2.